Wat is een Khimar / Gimar

Wat is een Khimar / Gimar

De Khimar is in principe een hele lange aan elkaar genaaid hoofddoek. Het is een aan elkaar genaaide stuk stof met een hoofdgat . Het valt dus over je hoofd, over je nek, schouders en borst. Hiermee geeft het de gewenste bedekking voor de moslima.

De khimar is er in verschillende modellen en lengtes. Zo bestaan er khimars met een ingenaaid hoofdband en zonder, met mouwtjes en zonder, afwerking van de mouwtjes kan per model verschillen en daarnaast zijn er verschillende soorten stoffen die gebruikt worden afhankelijk van het seizoen. Bij Islamitischekleding.nl kunt u verschillende modellen khimars online bestellen. Zo wordt de one piece khimar aangeboden, een hele lange versie, of de two piece wat dus een khimar met rok of Sirwal (broekrok) is.

Je hebt Khimar’s tot aan je heup of tot aan je knie en zelfs tot aan je enkel. Je hebt de vlinder of batwing versie of juist eentje met wat strakkere mouwen. Khumor (meervoud van Khimar) heb je in alle kleuren die je kan bedenken en die je zou willen. Een Khimar is een van de meest bedekkende kledingstukken en het makkelijkst aan te doen, het wijst meestal voor zich. Met een band die je achter je hoofd om bindt is alles eigenlijk al gedaan en zal de khimaar vallen zoals hij hoort.

In 2018 hebben wij onder nieuwste khimar modellen online aangeboden. Dit is de khimar met coll. De traditionele khimar spant tussen het hoofd en de schouders wat zeer ongemakkelijk is. Met name in de winter als je veel kleding draagt. De Khimar met Coll, de naam zegt het al, heeft een ingebouwde coll. Dit is een ruime stof rondom het nek waardoor je khimar niet meer trekt tussen het hoofd en de schouders. Dit model geeft zeer veel bewegingsvrijheid zonder bang hoeven te zijn dat je khimar van je hoofd afglijdt doordat de stok wordt getrokken bij de schouders.

Ook in de zomer en winter een khimar

De khimar kan dus gecombineerd in alle seizoenen gedragen worden. De khimar is namelijk een soort van een overjas/mantel die je over je winterkleding kunt dragen. Doordat de khimar standaard vrij ruim valt kunt u eronder en wintertrui dragen of in de zomer een blouse. Let bij de aanschaf op de dikte van de stof. Islamitischekleding.nl biedt in het algemeen de microfiber soepelvallende niet doorschijnende en zonder glansje stof aan. Deze is goed voor elk seizoen.

Koop een Khimar

Wij bieden een erg uitgebreid assortiment van  khimars, zo hebben wij onder andere de volgende soorten Khimars:

Kijk gerust rond of bel ons voor een op maat advies. Bij Islamitischekleding.nl zul je zeker slagen voor een khimar, lekker makkelijk online besteld en de volgende dag in huis.

Wij wensen u veel winkelplezier,

Het team van slamitischekleding.nl