Wat is een Abaya?

Wat is een abaya?

Wil jij een abaya kopen? In de grote steden zoals Den Haag, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam vind je verschillende winkeltjes waar je deze kan kopen! Geen winkel in de buurt? wij bieden online verschillende leuke Abaya aan en bezorgen die graag bij jouw thuis! Bestel je Abaya online bij Islamitischekleding.nl! Sinds 2007 de vertrouwde webshop voor islamitische kleding.

Wat is eigenelijk een Abaya? De Abaya is een gewaad-achtige, simpele, losse jurk voor de vrouw en komt oorspronkelijk uit de Arabische landen. De abaya bedekt het hele lichaam behalve de handen, voeten en het gezicht en zit zo los mogelijk om de Islamitische voorschriften te handhaven. Er zijn verschillende soorten te verkrijgbaar van zeer eenvoudige, die bedoeld zijn om buiten te dragen, maar ook zeer sierlijke en meer richting een slim-fit model die bedoeld zijn wanneer vrouwen onderling zijn. Een abaya is er voor de vrouw die zich simpel maar elegant wilt bedekken. Er zijn veel verschillende soorten abaya’s, je hebt ze met ritsen, zonder ritsen, met wijde mouwen of juist mouwtjes met elastiek. Je abaya kan in een effe kleur zijn of met printjes en strikjes en touwtjes en van alles en nog wat. Ga je voor de klassieke abaya of juist een luxueuze abaya?

Waarom een Abaya handig is?! Abaya vervult de functie van een overjas en is hiermee feitelijk een complete outfit. Je hoeft niet een uur lang voor de kledingkast te gaan staan om te beslissen wat je gaat aantrekken en welke combinatie het wordt?!? Vooral als je in de ochtend drie kindjes moet kleden en naar school moet brengen; Een Abaya is dan echt een life saver! Meestal heeft elke vrouw wel twee of drie Abaya die direct snel aangetrokken kunnen worden voor de momenten wanneer je snel de deur uit moet. Deze abaya matchen meestal met de fijne schoenen die je regelmatig aantrekt en tevens met een (zwarte) sjaal of hoofddoek. Kijk onder hoofddoeken naar onze volledige collectie van hoofddoeken en sjalen.

Waarmee kun je een Abaya combineren? Over je abaya kan je een hijaab/hoofddoek dragen of een khimaar/Gimar. Je kan er een kimono of kleiner vestje over heen dragen. Voor veel dames is een abaya essentieel. Met een leuk klein tasje en een paar leuke schoenen heb je al snel en makkelijke een modieuze outfit samen gesteld zonder al te veel stress... alleen het strijken dan nog :). In de winter kun je er jas of een poncho over heen dragen. Een abaya is onmisbaar voor in je kledingkast voor gemak en elegantie. In de winterdagen (natte dagen) kan het vervelend zijn als je abaya te lang is, deze kan dan flink nat en vies worden als het de grond raakt. Zorg ervoor dat je ook een abaya hebt die net onder de enkels komt zodat je lekker droog en schoon blijft als het regent.

Wil je advies bij welke abaya het beste bij je past en welke maat geschikt is voor je, bel dan onze klantenservice die je graag van dienst zullen zijn en waar je al je vragen over een abaya kunt stellen. Staat u als westerling op het punt om zakenreis te maken naar het Midden-Oosten (vooral Saudie-Arabie of de Emiraten)? Welke kleding is voor de vrouw geschikt in Saudië Arabie, Qatar, Oman, Dubai, emiraten etc? Wij zijn dan het adres voor professioneel advies als het gaat om wat u kunt dragen en tijdens welke gelegenheid. Het visumbureau in Den Haag verwijst seinds enkele jaren deze groep naar ons. U bent verzekerd van een goed advies!

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en.