Wat is een kandora

Wat is een kandora

De kandora is een traditioneel Arabisch kledingstuk voor mannen. Het is gemaakt van 1 lap stof en heeft daardoor geen aangenaaide mouwtjes. De kandora is zeer populair in de Arabische landen en heeft met name tijdens warme dagen een zeer praktische functie, namelijk verkoeling. Daarnaast heeft het natuurlijk ook een bedekkende functie wat het zeer geschikt maat voor het verrichten van de islamitische gebeden. Het heeft namelijk een zeer bedekkende functie als de man in de kniel positie (Sujud) zit.

De meeste kandora’s zijn ongeveer tot boven de enkel van de man. De kandora dient niet geslepen over de grond gedragen worden. Een kandora heeft aan één of twee kanten geen zakken maar een opening om bij de broek te kunnen komen voor persoonlijke verzorging of om juist bij je broekzakken te komen. Voor klanten is dit onbekend waardoor men snel denkt aan een fabricagefout.

Stoffen en soorten

De kandora komt in veel verschillende soorten en stoffen. Je hebt dunnere stoffen en je hebt dikkere stoffen. Je hebt eindeloos veel verschillende traditionele patroontjes of juist een effen kleur. In de zomer is het een heel verfrissend kledingstuk doordat een kandora vrij ruim zit en in de winter kun je er een vest of jas overheen dragen. Tijdens de warme dagen is het aan te raden voor een natuurlijke stof te gaan zoals katoen en linnen. Deze hebben namelijk een zeer goede verkoelend effect ten opzichte van polyester.

De kragen kunnen per ontwerp verschillen en zal een kwestie zijn van kijken wat jij mooier vindt. Kies een goede stof en een leuke kleur die bij jou past verder bedekt het je perfect. De kandora wordt rondom de kraag versierd met gouddraad, of in andere kleuren, wat een prinselijk uiterlijk geeft.

Wanneer draag je een kandora

De kandora, ook wel Thawb of Dishdasha genoemd, is een handig kledingstuk voor de man en kan ook makkelijk gecombineerd worden, met nette schoenen of slippers of juist sneakers. De kandora kan heerlijk zijn voor op vakantie of wanneer je snel even naar de winkel moet, maar ook in je dagelijkse leven kan je een leuke outfit van de kandora maken. De kandora vervult in Arabische landen ook de functie van een avondjapon of als pyjama. De kandora is standaard vrij wijd en zit dus lekker ontspannen en nooit strak om het lichaam.

Een kandora bestellen bij Islamitischekleding.nl

Islamitischekleding.nl verkoopt verschillende modellen en kleuren Kandora’s online. Wilt u ons assortiment Kandora’s bekijken om een passend model te vinden? ga dan naar de categorie Heren > Kandora’s en zoek uw favoriete kandora.

Wij wensen u veel winkelplezier,

Het team van slamitischekleding.nl

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en.