Wat is een Qamis of Thoub

Wat is een Qamis of Thoub

De qamis is een traditioneel Arabisch kledingstuk (manel) voor mannen. Een qamis kan in verschillende lengtes komen, als shirt / overhemd lengte of tot aan je enkels.

Net en makkelijk te combineren

Het is een praktisch kledingstuk voor de man en kan ook makkelijk gecombineerd worden, met nette schoenen of slippers of juist sneakers. Draag een qamis bijvoorbeeld met een blazer eroverheen en je hebt al een hele zakelijke look. In de zomer is het een heel verfrissend kledingstuk en in de winter kan je er een vest overheen dragen.

Waar je het mee combineert maakt het dan zakelijk, sportief of gewoon simpel. De qamis is een must-have waarvan elke man wel minimaal eentje in de kledingkast van moet hebben.

Onder een Qamis of Thoub kun je een katoenen T-shirt en een Katoenen broek of normale broek dragen. Let er wel op dat deze onderkleding in dezelfde kleur dient te zijn als de Qamis of Thoub. Draag ook geen T-shirt met een opdruk, want dat is namelijk zichtbaar en oogt nou niet echt fraai en hiermee doe je tekort de elegantie van een thoub. Zorg ook dat je de Qamis of Thoub goed strijkt voordat je deze draagt, sommigen willen dit nog nalaten.

Maten van een Qamis of Thoub

Bij de thoub is de lengte van de persoon heel belangrijk en daarom worden de maten van een thoub in twee cijfers aangegeven. Deze cijfer geeft de lengte van de qamis en thoub aan in engelse INCHES. Maat 50 betekent dus dat de Qamis of Thoub 50 inches lang is. Om tot centimeters te komen dien je dit getal te vermenigvuldigen met 2,54. Waardoor maat 50 een lengte geeft van 127cm lang. Om je maat te weten dien je jezelf op te meten vanaf je schouders tot aan je enkels. Of simpelweg je lichaamslengte minus het hoofd en nek. Het hoofd en nek zijn gemiddeld 25 cm lang.

De duurdere Thoubs worden naast de lengte ook aangeduid met een S, M, L…(confectiemaat). Dit is de aanduiding voor de confectiemaat (Wijdte/Breedte) van de Qamis en of Thoub. Staat er geen confectiemaat bij dan kun je ervan uit gaan dat de wijdte gelijk is aan een Large. Staat er een confectiemaat bij dan mag je er ook van uitgaan dat het model getailleerd is, zorg dan dat je de juiste confectiemaat kiest.

Kleuren en stoffen

Een qamis is er meestal in één effen kleur, dit kan elke kleur zijn die je kan bedenken. Ook de stof kan verschillen per ontwerp. Een qamis heeft meestal een rechtopstaande kraag met knoopjes. De knoopjes kunnen uiteraard ook verschillen en soms zijn ze met draad versierd. De mouwen kunnen ook eventueel versierd zijn met draad. Maar heel uitbundige qamis zijn er weinig. De qamis maakt een outfit al snel elegant en vroom.

Bekende merken

Er zijn in de Arabische enkele bekende kwalitatieve merken, namelijk Daffa en Al Aseel. Deze merken bieden een degelijke stof maar ook een zeer modieuze pasvorm. Bij Islamitischekleding.nl kun je de Al Aseel collectie in het wit online kopen.

Ons aanbod

Vind onze volledige collectie aan Qamis en Thoubs onder het kopje heren. Wij bieden verschillende modellen en kleuren aan.

Contact

Bel ons gerust indien u vragen heeft over onze producten, dan helpen wij u graag verder. Wanneer u iemand persoonlijk wilt spreken, laat het ons weten via ons contactformulier, stuur ons een e-mail of bel ons op +31-174-75 03 61 (Maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 15:00 uur).

Wij wensen u veel winkelplezier,

Het team van slamitischekleding.nl

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en.