Wat is de Niqab

Wat is de Niqab

De Niqab is de Arabische benaming voor een gezichtssluier en bedekt het hele gezicht behalve de ogen.

Bij de boerka zijn de ogen juist niet zichtbaar. De Niqab kan het makkelijkst over een khimaar heen gedragen worden. Je hebt heel veel verschillende soorten kleuren en stijlen Niqab’s. Meestal worden de Niqab’s in de donkere kleuren verkocht zodat het het minst zal opvallen.

Types Niqab en stoffen

Van de Niqab bestaan een aantal types, namelijk 1 laags, 2 laags of 3 laags. Je hebt de korte versie en de lange versie.

Versies die als driehoek op je rug vallen of juist in een ronde vorm. Ook zijn er verschillende soorten stoffen waarin deze komen. Je bindt de Niqab vast aan je voorhoofd middels de ingenaaide touwtjes aan het achterhoofd. Vervolgens sla je de laag of laagjes (afhankelijk van  model) over het hoofd. Sommige Niqab’s hebben dan ook nog stof die je over je hoofd heen kan slaan zodat deze op je rug valt. Het beste is zelf te ondervinden wat voor stof en wat voor ontwerp jij het lekkerst vindt om te dragen. De Niqabs worden in het algemeen in vrij dezelfde lichte soepele chiffon stoffen geproduceerd.

Ook met eten is het een kwestie van ondervinden en er handig in worden. Mocht het je niet lukken, dan hebben wij daar een goede oplossing voor, namelijk onze comfort niqab. Dit is een eenvoudige niqab waar het lapje stof onder de ogen met elastiekjes aan het hoofdband is genaaid. Hierdoor kun je tijdens het eten of drinken het onderste lapje stof eenvoudig naar beneden trekken. Hierdoor komt het gezicht vanaf de ogen tot aan de kin vrij zodat je kunt eten en drinken.

Niqab combineren

Het is een mogelijkheid om je Niqab met je Khimar te matchen of met een abaya. Het is niet gebruikelijk de niqab met een blouse of rok te combineren. De combinatie is in het algemeen met een zwarta abaya of jilbab Echter kan het voorkomen dat je bijvoorbeeld in de omgeving waar veel mannen zijn even snel een niqab wilt dragen. Maar dit is niet voor regulier gebruik maar voor een bepaald kort moment. Hier kun je het beste een Half Niqab of een Tie Back Niqab voor gebruiken. Deze zijn compact en past altijd eenvoudig in je schouder- of handtas.

Koop een Niqab / Nikab

Wij bieden een leuk assortiment van Niqab’s, zo hebben wij onder andere de volgende modellen:

Kijk gerust rond of bel ons voor een op maat advies.

Wij wensen u veel winkelplezier,

Het team van slamitischekleding.nl