Wat is Hijab (hoofddoek)

Wat is Hijab (hoofddoek)

De hijab of hoofddoek staat bekend als de Islamitische hoofddoek, en betekent letterlijk “bedekken”. In de Islaam bedoelen we alle aspecten van het gedrag, het fatsoen en de kuisheid wanneer we het over de hijab of hoofddoek hebben. In de praktijk is een hijab of hoofddoek een lap stof die men over het hoofd heen speld. hijab’s of hoofddoek komen in, letterlijk, veel verschillende soorten stof maten en natuurlijke kleuren! Afhankelijk van het seizoen en laatste modekleuren.

Stoffen

Hoofddoeken worden gemaakt in veel verschillende stoffen, te denken valt aan Chiffon, Katoen, Linnen, Viscose en Crepe. je kan effe kleuren kiezen of juist patroontjes. Hoe iemand haar hijab of hoofddoek omdoet kan ook een hint zijn van welke afkomst de vrouw is. Met de tijd leer je welke stof je fijner vindt en welke kleuren je het mooist staan. Met je hijab-stijl kan je altijd blijven experimenteren. Meeste dames matchen hun hijab of hoofddoek graag met hun kleding, hun tasje of zelfs hun schoenen. De hijab of hoofddoek kan doorzichtig zijn, of juist van een dikkere stof.

Vormen en stylen

De hijab of hoofddoek kan kort of lang zijn, vierkant of rond. Onder een hoofddoek draag je altijd een kapje zodat de hoofddoek niet van je hoofd afglijdt. De hoofddoek speldt je vervolgens vast je kapje. Ook voor het dragen van een hoofddoek worden de laatste trends aangehouden. De laatste tijd wordt de hoofddoek over de schouders heen geslagen. Het is belangrijk dat de hoofddoek wel de borst bedekt van een vrouw.

Instant hijab Hoofddoek

Heb jij ook veel moeite met het omwikkelen van een hoofddoek? Dan is de Instant Hoofddoek wel de uitvinding voor je. Nooit meer lang bezig zijn om je hoofddoek in een goede vorm te krijgen of in de ochtend zoeken naar speldjes of je vinger per ongeluk doorprikken. De Instant hijab is namelijk een hoofddoek dat al in een leuk omgewikkeld model is genaaid. De Instant hijab heb je letterlijk in twee stappen om. Namelijk door de twee opening over het gezicht heen te trekken en de hoofddoek zit als gegoten in een prachtig gewikkelde vorm.

Bestellen

Bij ons kunt u Hijabs bestellen en u krijgt ze de volgende dag in huis, mits u voor 14:00 uur de bestelling plaatst. Hieronder treft u een opsomming van onze Hoofddoeken en Hijab collectie:

Contact

Bel ons gerust indien u vragen heeft over onze producten, dan helpen wij u graag verder. Wanneer u iemand persoonlijk wilt spreken, laat het ons weten via ons contactformulier, stuur ons een e-mail of bel ons op +31-174-75 03 61 (Maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 15:00 uur).

Wij wensen u veel winkelplezier,

Het team van slamitischekleding.nl

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en.