Wat is een Kimono

Wat is een Kimono

De kimono is van origine een traditioneel Japans kledingstuk. Het is een losse mantel of japon met lange wijde mouwen. De kimono is een perfecte stylish kledingstuk die een simpele outfit af kan maken.

Hoe draag je een Kimono

De kimono heb je in veel verschillende lengtes en patronen of juist in effen kleuren. Je kan een kimono tot aan je knie dragen of een kimono tot aan je enkels. Afgemaakt met kant of strikjes of steentjes, wat jij maar kan verzinnen. De kimono is makkelijk te matchen met je hoofddoek of met je schoentjes.

Het maakt een outfit al snel eleganter en ziet er al snel hipper uit. Een kimono valt met veel verschillende soorten kleding te matchen en maakt het gewoon bedekkender maar tegelijkertijd ook heel ergmodieuzes en chique/klassiek.

Onder een Kimono kun je een simpele abaya dragen maar eigenlijk dien je er een armloze Slip Dress onder te dragen. Een Slip Dress is een mouwloze jurk en vrij getailleerd. Het is namelijk veel fijner om een getailleerd onderjurk te dragen zodat de onderjurk niet blijft “kleven” aan de Kimono. In plaats van de Slip Dress kun je bij ons ook de Slim Fit Simpel Abaya bestellen.

Wanneer draag je een Kimono

Een Kimono is er eigenlijk voor elke gelegenheid. Let wel erg op het model en met name de kleur en/of print. Sommige Kimono’s zijn bedoeld voor alledaagse bezigheden. Maar Wij bieden ook Kimono’s aan die voor een gelegenheid bedoeld zijn. Voor een gelegenheid kan de Kimono zeer goed gecombineerd worden met hakken zodat de Kimono vrij van de grond komt en je een elegante look geeft.

Stoffen van een Kimono

Een kimono kan van hele lichte stof zijn en daarvoor heerlijk in de zomer. Voor in de winter zijn er ook genoeg dikkere kimono’s die je warm kunnen houden. Met of zonder hoofddoek bij elke outfit staat een kimono hartstikke leuk!

Of je je outfit nou simpel, modieus, luxueus, hip of bescheiden wilt houden, voor ieders wil is er wel een kimono te vinden.

Ons assortiment Kimonos

Islamitischekleding.nl heeft een groot assortiment Kimono’s en deze kunt u vinden op de pagina Kimono Dress. Wilt u advies, neem dan gerust contact met ons op!

Wij wensen u veel winkelplezier,

Het team van slamitischekleding.nl

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en.