Wat is een Jilbab

Wat is een Jilbab

Wat de jilbab is, daar is nog een meningsverschil over. Het kan gezien worden als een soort one piece khimar. Die je om je hoofd heen bindt en dus over je hoofd, rug, nek en borst tot aan je enkels valt. Anderen zien jilbab weer als een simpele extra weide abaya, een gewaad-achtige simpele loszittende jurk tot aan je enkels met brede mouwen. De jilbab is meestal zonder enkele vorm van versiering.

Stoffen en kleuren

Meeste zusters kiezen voor jilbabs in donkere kleuren zodat die het minst opvalt. De jilbabs komen in veel verschillende soorten stof, je hebt de dunnere versies en de dikkere versies. Het is een erg makkelijk te dragen kledingstuk, te matchen met je schoenen of met een mooie omslagdoek of een leuk tasje erbij. Voor de zusters die zich zo sober mogelijk willen kleden is dit het perfecte kledingstuk.

Gemak en goede uitstraling

Islamitisch gezien is dit een van de handigste kledingstukken onmisbaar voor de moslima. Erg makkelijk te dragen, makkelijk om te doen en makkelijk een goede outfit van te maken!

Bestel een Jilbab online via Islamitischekleding.nl

Wij verkopen Jilbab’s van eigen design en productie. Op deze pagina vindt u een uitgebreide collectie van Jilbab’s en Abaya’s.

Contacteer ons

Kijk gerust rond op onze webwinkel of bel ons voor een op maat advies en al u andere vragen.

Wij wensen u veel winkelplezier,

Het team van slamitischekleding.nl

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en.