Over ons

Wat leuk dat je de tijd neemt om ons te leren kennen! Wij zijn Safae (Umm sarah) en Karim (Abu sarah) en samen zijn we sinds 2007 de kracht achter islamitischekleding.nl en het merk Ummsarah Wear (UsW Modest Fashion) .

Waar staan wij voor?

Onze ontwerpen zijn elk uniek die je niet snel ergens anders zult tegenkomen. Een UsW kledingstuk is uniek. Elk kledingstuk is afgewerkt met fijne ingetogen details, knopen en ritsen.

In tegenstelling tot reguliere kleding, hebben onze jurken maten die passen bij de doelgroep. Onze doelgroep zijn voornamelijk moslima's in West-Europa met een heel verschillende afkomst en dus ook lichaamsvormen. Nederlandse moslima's zijn gemiddeld langer dan Aziatische moslima's. Wij hebben hier rekening mee gehouden.

Onze kledingstukken zijn gemaakt van stoffen uit de gemiddelde klassen. Stoffen die comfortabel zitten, niet te zwaar zijn, soepel vallen en onder andere niet doorschijnen. Maar ook stoffen met leuke mooie prints of in leuke
ingetogen frisse kleuren. Dit geheel maakt onze collectie vanuit verschillende facetten uniek, met als doel dat jij als moslim(a) dit met de volste vertrouwen kunt dragen.

Karim

Ik ben Karim en verantwoordelijk voor het beheer van de webshop, processen en sourcing. Belangrijk dat jij fijn kan surfen op onze website.

Mijn doel is om een organisatie te realiseren dat zich richt op iedereen die van Modest Fashion houdt. Een webshop met een ruim aanbod aan kleding, accessoires en uitstekende service.

Mijn focus ligt vooral op de herencollectie. Ik vind het leuk om islamitische kleding te zoeken die gericht is op heren en kinderen. Kleding van goede kwaliteit, fijne stoffen maar vooral prettig om te dragen. Kleding die ik zelf ook graag zou willen dragen.

Umm Sarah

Ik ben Umm Sarah (Safae) en de kracht achter de ontwerpen van de damescollectie. Op mij 19e heb ik de bewuste keuze gemaakt de hijab te dragen. Hierdoor ontstond er voor mij behoefte aan islamitische bescheiden kleding (Modest Fashion). Met mijn achtergrond in modevormgeving ben ik al snel tot de conclusie gekomen dat het aanbod Modest Fashion in West-Europa zeer beperkt was.

We waren afhankelijk van de ontwerpen uit het Midden-Oosten die sluiten aan de behoeften/trends/cultuur van ons hier in West-Europa. Naast de ontwerpen sluiten de maten van de kleding uit het Midden-Oosten niet bij de gemiddelde Europeaan. In het westen zijn wij gemiddeld langer.

Met mijn mode-achtergrond voelde ik de uitdaging om aan deze behoefte te voldoen. Begin 2007 ben ik begonnen met het ontwerpen en zelf naaien van specifieke kledingstukken op bestelling. Dit resulteerde eind 2007 in de oprichting van de webshop islamitischekleding.nl. Het doel was en is om voor iedereen kwalitatieve unieke islamitische kleding aan te bieden. Dit bleek al snel een succes.

Ik heb in de loop der jaren veel geleerd van mijn klanten als het gaat om stijlen en gewenste maten. Met deze kennis heb ik in het jaar 2011 het merk Ummsarah Wear™ (nu UsW Modest Fashion) opgericht. Wij bieden UsW Modest Fashion™ voornamelijk aan via onze eigen webshop islamitischekleding.nl.

UsW Modest Fashion kenmerkt zich door unieke ontwerpen en een maten die aansluiten op de moslima in West-Europa. Ummsarah Wear™ is het eerste modelabel in Nederland gericht op moslims. Tegenwoordig zijn we een gevestigd Modest Fashion bedrijf met zo'n 4 collecties per jaar en kleding voor het hele gezin. Mijn droom is om volledig te voorzien in de kledingbehoeften van de moslim. Jong en oud, dames en heren en afkomst. Mijn passie is om dicht bij het geloof te blijven en te genieten van de kleding die ik draag. Ik probeer elke collectie zo divers mogelijk te maken zodat er voor ieder wat wils is. Beleef jij dit avontuur ook mee? Stay tuned!

We genieten van het voorbereiden en samenstellen van de bestellingen en het contact met mijn klanten. Ik doe dit met veel liefde. Deze liefde spreek ik uit bij het inpakken van de bestellingen. Elke bestelling, klein of groot, zou als een geschenk aan mijn lieve klanten moeten aankomen. Pas als jij als klant een glimlach op je gezicht krijgt bij het openen van je bestelling, heb ik mijn doel bereikt.