About test

 

Wat leuk dat je de moeite neemt om kennis te maken ons! Wij zijn Safae (Umm sarah) en Karim (Abu sarah) en samen zijn wij sinds het jaar 2007 de kracht achter islamitischekleding.nl en het merk Ummsarah Wear (UsW Modest Fashion).

In het jaar 2007 begon een idee werkelijkheid te worden. In dat jaar hebben wij een stap gezet om bescheiden kleding (islamitische kleding) op een leuke modieuze manier een plek te geven in de wereld van Fashion. Want waarom zou bescheiden kleding ook niet mooi en chique mogen zijn?

Samen willen wij de kijk op bedekkende kleding positief veranderen. Moslima’s lopen niet in “tenten”, zoals in de volksmond wordt geroepen. Laten wij de stap zetten naar bedekkende kleding in bescheiden frisse kleuren en afstappen van de goedkopere stoffen. Want een moslima verdiend dit en door de aspecten van kleur en stofkeuze te veranderen kan de kijk hierop veranderen.

Dit willen wij bereiken door ons aanbod in eerste instantie uniek te maken. Uniek in kleur en stofkeuze. Ik, Safae, ontwerp de Ummsarah Wear collectie volledig zelf. Na een ontwerp volgt de keuze van stof waarna een voorbeeld wordt vervaardigd. Bij stofkeuze tellen aspecten als kleur, gewicht, hardheid, weving en doorschijnen en belangrijke rol. Dit vergt ervaring in stoffen en een goede verbeeldingsvermogen van hoe een stof valt als het een kledingstuk is geworden. Na goedkeuring gaat een ontwerp in productie. Een kledingstuk ondergaat verschillende processen waarbij professionals met uiteenlopende specialiteiten bij betrokken zijn. Elk kledingstuk wordt op kwaliteit gecontroleerd.

Het resultaat is in eerste instantie een kledingstuk dat je nergens anders zult tegenkomen. Een Ummsarah Wear kledingstuk is uniek. Elk kledingstuk is afgewerkt met fijne bescheiden details, knopen en ritsen. Anders dan de mainstream kledingstukken, hebben onze jurken maten die afgestemd zijn op de doelgroep. Onze doelgroep zijn de moslima’s in West-Europa met zeer uiteenlopende afkomst en dus ook lichaamsvormen. Nederlandse moslima’s zijn gemiddeld langer dan Aziatische moslima’s. Wij hebben hier rekening mee gehouden. Onze kledingstukken zijn van stoffen uit de gemiddelde klassen vervaardigd. Stoffen die fijn om het lichaam zitten, niet te zwaar zijn, soepel en onder meer niet doorschijnen. Maar ook stoffen met leuke fraaie printjes of in leuke bescheiden frisse kleuren.

Dit geheel maakt onze collectie uniek vanuit verschillende facetten, met het doel dat jij je als moslima trots mag voelen om in bescheiden unieke kleding erbij te lopen. Zullen wij samen bescheiden kleding een gerespecteerd plek geven in de wereld van fashion?

 

Abu Sarah:

Ik ben Abu Sarah (Karim) en op de achtergrond actief sinds 2007. Ik zorg ervoor dat de administratieve en webshopprocessen goed verlopen. Daarnaast zorg ik er ook voor dat de website uitstekend werkt en gebruiksvriendelijk functioneert. Belangrijk vind ik dat jij als klant makkelijk door onze webshop kunt surfen en tevreden bent over onze service.

Mijn droom is een onderneming neer te zetten gericht op iedereen die van bescheiden (bedekkende) Islamitische kleding houdt. Een webshop met een groot assortiment aan kleding, accessoires en een uitstekende service voor het hele gezin. Mijn focus ligt vooral op de herencollectie. Ik haal plezier uit het zoeken naar islamitische kleding gericht op de heren en jongens. Kleding die van een goede kwaliteit is, fijne stoffen maar voornamelijk fijn draagt. Kleding die ik zelf ook graag zou dragen.

Umm Sarah:

Ik ben Umm Sarah (Safae) en de kracht achter de ontwerpen van de damescollectie. Op mijn 19de heb ik bewust de keuze gemaakt de hijaab te dragen. Hierdoor ontstond bij mij de behoefte naar islamitische bescheiden kleding. Met mijn achtergrond Modevormgeving kwam ik er al snel achter dat het aanbod zeer beperkt was in West Europa. Wij waren afhankelijk van de ontwerpen uit het Midden-Oosten die niet voldoen in de behoeften in West-Europa. Naast de ontwerpen sloten de maten van de kleding uit het Midden-Oosten niet aan op de gemiddeld persoon. Met mijn mode-achtergrond voelde ik de drang om deze behoefte te vervullen.

Begin 2007 ben ik zelf begonnen met het op bestelling ontwerpen en naaien van specifieke kledingstukken. Eind het jaar 2007 heeft dit geresulteerd in de oprichting van de webshop islamitischekleding.nl. Doel was en is nog steeds het aanbieden van kwalitatieve unieke islamitische kleding voor iedereen. Al snel bleek dit een succes. Ik heb de afgelopen jaren veel geleerd van mijn klanten als het gaat om stijlen en wenselijke maten. Met deze kennis heb ik het merk Ummsarah Wear ™ in het jaar 2011 opgezet. Met het merk hebben wij onze eigen atelier geopend in het buitenland waar alleen voor ons wordt genaaid. Ummsarah Wear ™ bieden wij hoofdzakelijk via onze eigen webshop islamitischekleding.nl en enkele verkooppunten in Europa. Ummsarah Wear kenmerkt zich door unieke eigen ontwerpen en een maattabel gericht op de moslima in West-Europa. Ummsarah Wear ™ is de eerste fashion label in Nederland gericht op de moslims.

Vandaag de dag zijn we een gevestigd Modest Fashion bedrijf met ongeveer 4 collecties per jaar en kleding voor het gehele gezin. Mijn droom is om volledig te voorzien in de kledingbehoefte van de moslim. Jong en oud, dames en heren en afkomst. Mijn passie is om dichtbij het geloof te blijven en plezier te  kunnen hebben in het kleden. Elke collectie  probeer ik zo divers mogelijk te doen zodat er voor ieder wat leuks tussen zit.

Ik geniet van het voorbereiden en samenstellen van de bestellingen en het contact met mijn klanten. Dit doe ik met veel liefde. Deze liefde uit ik in de wijze van verpakken van de bestellingen. Elke bestelling, klein of groot, moet als een cadeautje aankomen bij mijn lieve klanten. Pas als jij als klant bij het openen van je bestelling een glimlach krijgt op je gezicht, heb ik mijn doel bereikt.