Einkaufswagen
TEL.: +31 174 75 03 61 (MAANDAG T/M VRIJDAG, 10-15HR GMT+1).
VERSTUURD BINNEN: 1 TOT 2 DAGEN.
30 DAGEN NIET TEVREDEN? GELD TERUG.
Welkomme!
Qamees

Wat is een Qamis of Qamees? Ook wel Thoub genoemd? De qamis is een traditioneel lange Arabisch kledingstuk (mantel) voor mannen. Vooral op het Arabisch schiereiland wordt dit kledingstuk dagelijks gedragen. In landen als Qatar en Kuweit is de qamis zelfs gelijk aan wat in het westen een maatpak is. Een Qamis wordt niet alleen gedragen bij een bezoek aan de moskee, maar zeker ook op een alledaagse kantoordag. Je moet er ook niet vreemd van opkijken als je medewerkers van een hotelreceptie in deze kleding ziet. En NEE, dit is niet om de toeristen te vermaken. Een qamis kan in verschillende lengtes komen, als shirt / overhemd lengte of tot aan je enkels. Ook kent elke streek wel zijn eigen ontwerp.

welke modellen

Qamees bestaan er eigenlijk

Soorten Qamees op Collectie

Embroidered Qamees

Emirati Qamees

Pakistaanse sharwal qamees

Saudische Qamees

Waarom een Qamis handig is?

Net en makkelijk te combineren

Het is een praktisch kledingstuk voor de man en kan ook makkelijk gecombineerd worden, met nette schoenen of slippers of juist sneakers. Draag een qamis bijvoorbeeld met een blazer eroverheen en je hebt al een hele zakelijke look. In de zomer is het een heel verfrissend kledingstuk en in de winter kan je er een vest overheen dragen.

Kleuren en stoffen

Een qamis is er meestal in één effen kleur, dit kan elke kleur zijn die je kan bedenken. Ook de stof kan verschillen per ontwerp. Een qamis heeft meestal een rechtopstaande kraag met knoopjes. De knoopjes kunnen uiteraard ook verschillen en soms zijn ze met draad versierd. De mouwen kunnen ook eventueel versierd zijn met draad. Maar heel uitbundige qamis zijn er weinig. De qamis maakt een outfit al snel elegant en vroom.

Bekende merken

Er zijn in de Arabische enkele bekende kwalitatieve merken, namelijk Daffa en Al Aseel. Deze merken bieden een degelijke stof maar ook een zeer modieuze pasvorm. Bij Islamitischekleding.nl kun je de Al Aseel collectie in het wit online kopen.

Welke Qamis past bij mij?

Wil je advies bij welke abaya het beste bij je past en welke maat geschikt is voor je, bel dan onze klantenservice die je graag van dienst zullen zijn en waar je al je vragen over een abaya kunt stellen. Staat u als westerling op het punt om zakenreis te maken naar het Midden-Oosten (vooral Saudie-Arabie of de Emiraten)? Welke kleding is voor de vrouw geschikt in Saudië Arabie, Qatar, Oman, Dubai, emiraten etc? Wij zijn dan het adres voor professioneel advies als het gaat om wat u kunt dragen en tijdens welke gelegenheid. Het visumbureau in Den Haag verwijst seinds enkele jaren deze groep naar ons. U bent verzekerd van een goed advies!