Zoals elk andere website gebruiken wij Cookies zodat u gemakkelijker en persoonlijker op onze website kunt surfen. Door gebruik te maken van de website ga je hiermee akkoord.

cancel
  Tafsir ibn Kathir deel 3

  Tafsir ibn Kathir deel 3

  Tafsir ibn Kathir deel 3

  € 28,90

  Dit boek bevat de interpretatie van de zesde tot en met negende soerah van de Glorieuze Qor'aan, de primaire bron van de islam.

  Aantal

  Hulp nodig?

  Vragen over je online bestelling, levering, ruilen & retourneren en alle webshop gerelateerde vragen. Chat
  Monday-Friday from 10:00-15:00 Klantenservice

  Omschrijving

  Tafsir ibn Kathir deel 3

  Dit boek bevat de interpretatie van de zesde tot en met negende soerah van de Glorieuze Qor'aan, de primaire bron van de islam. Een alomvattend commentaar dient de vele aspecten van uiteenlopende kennisgebieden in ogenschouw te nemen. Te denken valt aan Arabische grammatica en linguïstiek, jurisprudentie, context, geschiedenis en andere. Wellicht overbodig te constateren dat hiervoor universele kennis vereist is.

   

   

   

  Ibn Kathir zegt in de inleiding van zijn Tefsier: "Wanneer iemand naar de beste methoden van Tefsier vraagt, dan antwoordden wij dat de meest correcte methode om de Qor'aan uit te leggen met de Qor'aan zelf is. Wat op een bepaalde plaats in de Qor'aan in algemene termen wordt vermeld, wordt gewoonlijk op een andere plaats uitgelegd. Vindt men dit niet gemakkelijk, dan zou men naar de Soenneh moeten kijken, aangezien het doel ervan is om de Qor'aan uit leggen en zijn betekenis te preciseren. Allah zegt: "Wij hebben u (o Mohammed ) de Maning (de Qor'aan) geopenbaard, opdat u de mensen duidelijk kunt uitleggen wat hun nedergezonden is en dat zij zullen gaan nadenken." (16 Soeratoen-Nehl: 44) Hierom zei de boodschapper van Allah: “Mij is de Qor'aan en zijn equivalent gegeven,” referende aan de Soenneh.”

   

   

   

  De eerste generatie van de islam zag er gewoonlijk vanaf om hetgeen uit te leggen, waarvan zij geen kennis hadden. Van Eboe Bakr As-Siddieq is de volgende uitspraak overgeleverd: “Welk land zal mij dragen en welke hemel zal mij bedekken, als ik over het Boek van Allah zeg waar ik geen weet van heb?”

   

   

   

   

   

  Ibn Kathir is de gerespecteerde Imam ‘Imadud-dien Aboel Fidae' Ismail ibn ‘Umar Ibn Kathir, El Qurashi, El Busrawi, moge Allah hem Zijn genade schenken. Hij was van origine uit Mejdel in de omgeving van Busra (geboren in 701 H./ 1300 AD) en opgeleid en woonachtig in Damascus.

   

   

   

  De historicus Jamalud-dien Yoesoef ibn Seyfoed-Dien karakteriseerde hem als volgt: "Hij is de Sheig, de Imam en geleerde ‘Imadud-dien Aboel Fidae'. Hij leerde extensief en was zeer actief in het verzamelen van kennis en schrijven. Hij was excellent op het gebied van Fiqh, Tefsier en Hadith. Hij verzamelde kennis, schreef boeken, onderwees, vertelde Hadith en schreef. Hij had een immense kennis op het gebied van Fiqh, Tefsier en Hadith, de Arabische taal enzovoorts. Hij stond bekend om zijn precisie, zijn uitgebreide kennis en als een geleerde in geschiedenis, Hadith en Tefsier."

   


   

  Auteur: Ibn Kathir
  Vertaler(s): Drs. J. Ploeger
  Uitgeverij: Project dien
  Uitvoering: Hardcover
  ISBN: /
  Pagina's: 630

  Hulp nodig?

  Vragen over je online bestelling, levering, ruilen & retourneren en alle webshop gerelateerde vragen. Chat
  Monday-Friday from 10:00-15:00 Klantenservice