Zoals elk andere website gebruiken wij Cookies zodat u gemakkelijker en persoonlijker op onze website kunt surfen. Door gebruik te maken van de website ga je hiermee akkoord.

cancel
33 Manieren om Khoesoe' tijdens het gebed te ontwikkelen

33 Manieren om Khoesoe' tijdens het gebed te ontwikkelen

33 Manieren om Khoesoe' tijdens het gebed te ontwikkelen

€ 4,82
Aantal

Hulp nodig?

Vragen over je online bestelling, levering, ruilen & retourneren en alle webshop gerelateerde vragen. Chat
Monday-Friday from 10:00-15:00 Klantenservice

Omschrijving

33 Manieren om Khoesoe' tijdens het gebed te ontwikkelen

Khoeshoo' betekent kalmte, helderheid, rustigheid, waardigheid en nederigheid. Wat een persoon deze khoeshoo' doet hebben, is vrees voor Allah (taqwa) en het besef dat Hij alles ziet. [Tefsier Ibn Kathier, Daar al-Sha'b editie, 6/414. Khoeshoo' betekent dat het hart in nederigheid en onderwerping voor de Heer staat. (al-Madaaridj, 1/520)]
 
De plaats van khoeshoo' is het hart, en de resultaten zijn zichtbaar in het fysieke lichaam. De persoon die werkelijk khoeshoo' voelt voor Allah, is een persoon die niet langer de liefde voelt voor fysieke begeerten; zijn hart is puur en gevuld met het licht van de grootheid van Allah (Verheven en Geprezen is Hij). Zijn eigen zelfzuchtige begeerten zijn gestorven vanwege de vrees en ontzag welke zijn hart hebben gevuld, tot het overstroomt zodat zijn fysieke functies gekalmeerd raken.
 
“Khoeshoo' in het gebed gebeurt wanneer een persoon zijn hart leeg maakt voor het gebed en zich erop concentreert, zodat al het andere verdwijnt en hij het verkiest boven al het andere. Alleen dan vindt hij gemak en vreugde in het gebed, zoals de profeet (Allah's vrede en zegeningen zijn met hem) zei: “…en mijn vreugde komt van het gebed.” (Tefsier Ibn Kathier, 5/456. De h'adieth is in Moesnad Ah'mad, 3/128, en Sah'ieh' al-Djaami', 3124)

Dit boek behandelt de aspecten van khoeshoo op een uitvoerige wijze.


Auteur: Sheikh Moh’ammed Saalih’ Al-Moenadjjied
Vertaler(s): Aboe Yoesoef
Uitgeverij: Momtazah
Uitvoering: Paperback
ISBN: /
Pagina's: 108
Overige info: 2de druk

16 andere producten in dezelfde categorie: