Our webstore uses cookies to offer a better user experience and we recommend you to accept their use to fully enjoy your navigation.

cancel
Het Authentieke van Geneeskunde van de profeet
  • Het Authentieke van Geneeskunde van de profeet
  • Het Authentieke van Geneeskunde van de profeet

Het Authentieke van Geneeskunde van de profeet

Het Authentieke van Geneeskunde van de profeet

€17.75
Tax included
Quantity
There are not enough products in stock

Need help?

Questions about your online order, delivery, exchange & return and all webshop related questions. Chat
Monday-Friday from 10:00-17:00 Customer service

Details

Het Authentieke van Geneeskunde van de profeet

Dit boek is een hoofdstuk uit het sublieme werk van de uitmuntende geleerde, Shaykh al-Islam Ibn Qayyim al-Jawziyya (691 -751 H.): Zaad al-Ma'aad. De auteur zet uiteen op welke manier we in de koran de basisprincipes vinden van de geneeskunde, en op welke wijze de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) ze heeft toegepast en uiteengezet in zijn Sunna.
 
In Islam is de gezondheid van het lichaam een fundamentele noodzaak in het leven van de mensen, en daarom wordt de moslim opgeroepen belang te hechten aan zijn eigen gezondheid, maar ook aan de gezondheid van de gemeenschap in haar geheel, zodat de moslimgemeenschap sterk blijft. Dat kan slechts werkelijkheid worden via de richtlijnen van de Boodschapper van Allah (vrede en zegeningen zij met hem) over de geneeskunde, want we zullen zien dat de gezondheid tegelijk de gezondheid van het lichaam en de gezondheid van het hart omvat, en dat enkel de kennis van de Profeten, namelijk de Openbaring, deze twee zaken in de perfectie verenigt.
 
De geneeskunde van de Profeet (vrede en zegeningen zij met hem) lijkt niet op die van de dokters, want zijn geneeskunde is zeker, formeel en goddelijk. Ze gaat uit van de Openbaring, van de profetie en van de perfectie van het verstand, terwijl de geneeskunde van de anderen, of van de meesten onder hen, slechts uit gissingen, veronderstellingen en ervaringen bestaat. De profetische geneeskunde is slechts doeltreffend voor degene die haar aanvaardt, gelooft in de genezing door haar, en haar ontvangt met een perfect geloof en onderwerping.
 
Authenticatie gebaseerd op de werken van Shaykh Muhammad Nasiruddin al-Albany.
 
   
Uitgeverij:
Auteur:
Taal: Nederlands
Uitvoering: Hardcover
Pagina's: 384

7 other products in the same category: