Our webstore uses cookies to offer a better user experience and we recommend you to accept their use to fully enjoy your navigation.

cancel
Het verlaten van het gebed
  • Het verlaten van het gebed
Het verlaten van het gebed

Het verlaten van het gebed

Het verlaten van het gebed

€7.80
Quantity
Last items in stock

Need help?

Questions about your online order, delivery, exchange & return and all webshop related questions. Chat
Monday-Friday from 10:00-15:00 Customer service

Details

Het verlaten van het gebed

Shaykh al-Albani / Uitgeverij Badr

Een van de meest gevoelige onderwerpen met de meest ernstige gevolgen is het statuut van de persoon die het gebed verlaat. De geleerden zin het hierover altijd al oneens geweest.

Ook vandaag geven sommigen hun mening, waarbij ze argumenten aanhalen. De geleerde al-Albani is een van hen. Zijn talenten als tegenspreker schitteren door de regels van dit boek heen en ondanks de beschuldigingen van zijn tegenstanders, vloeien er ware gunsten uit dit werk voort, zoals zijn leerling zegt :

"Ten eerste : velen van hen die het gebed hadden verlaten, ongeacht of het nu ging om verdwaalde en verloren personen, of om schaamteloze verdorven mensen, zijn teruggekeerd op het pad van de waarheid en de rechte weg, omwille van de dreigementen, de afschrikkingen en de vermaningen van religieuze orde die deze brief bevat, en die hun harten weer tot leven hebben gewekt en de verdorvenheid van hun daden hebben rechtgezet...

Ten tweede : dit werk heeft het toegelaten om met precisie in detail te treden over de problematiek van het verlaten van het gebed - wordt het beschouwd als afvalligheid ? - zodat het besluit overeenkomstig is met de positie van de juiste middenweg, zonder overdrijven noch ontoereikendheid, en zonder blijk te geven van extremisme noch laksheid, overeenkomstig met de uitmuntende geloofsleer van Ahl as-Sunna..."

 

Uitgeverij:
Auteur:
Taal: Nederlands
Uitvoering: Paperback
Pagina's: 111

15 other products in the same category: